Oraș dormitor pentru București. Deși poate că nouă, popeștenilor, nu ne sună prea bine, cel puțin în cifrele oficiale, cam așa este văzut orașul Popești Leordeni. Iar asta s-a văzut cel mai mult în perioada pandemiei de coronavirus, când autoritățile județe și naționale au ignorat implozia numărul de locuințe apărute în Popești și ne-au carantinat folosindu-se de datele recensământului din 2011, conform căruia aici ar locui undeva în jurul a 21.000 de persoane.
Până la noi ordine însă, adică până undeva în decembrie 2022, când vor fi făcute publice rezultatele recensământului de anul acesta, care va confirma faptul că în Popești locuiesc de fapt peste 50.000 de oameni, vă propunem să atuncăm o privire asupra facilităților pe care orașul ni le oferă celor care plătim anual contribuțiile legale și ne referim în special la rețeaua de parcuri și spații verzi.
Deși în zona veche, curțile oameni sunt încă verzi și pot furniza destul oxigen, în zona nouă este clar că vorbim despre o lipsă acută de astfel de locuri. Și-atunci, singura variantă pentru a trage în piept un pic de aer cât de cât mai curat este să căutăm în apropiere un parc.
Iar posibilitățile sunt reduse, după cum arată lista de mai jos:
- Parcul din incinta Oratoriului Leonardo Murialdo
- Parcul Poștei din strada Popești Români
- Parcul din strada Lămâiței
- Parcul Copilului din Drumul Fermei
- Parcul aferent stadionului Intergaz
- Parcul Erou Garian Alexandru
- Parcul Mirăslau.
Așa cum se poate observa singurul disponibil pentru popeștenii din zona nouă a orașului este parcul de pe Drumul Fermei, finalizat în plină pandemie, în anul 2021.