marți, 5 decembrie 2023

Agenția de Integritate: viceprimarul din Popești-Leordeni a votat un PUZ pentru propria firmă

Agenția Națională de Integritate (ANI) l-a acuzat pe viceprimarul liberal din Popești-Leordeni, George Adrian Ștefănescu, că e în conflict de interese administrativ pentru că, în calitate de consilier local, a aprobat un proiect imobiliar pe terenul pe care îl deținea prin intermediul unei firme la care e asociat unic. Adeversarii politici susțin, în contra-partidă, că ar fi vorba despre un complex imobiliar cu peste 900 de apartamente! 

Aceasta nu este singura problemă a lui Ștefănescu. Conform Agenției de Integritate, acesta ar fi în conflict de interse și pentru că ar fi votat o hotărâre de Consiliu Local care viza încetarea propriului mandat de consilier local, lucru ce contravine Codului Administrativ.

CITEȘTE ȘI: Popeștiul, printre cele mai sigure zone în caz de cutremur. Cum arată analizele specialiștilor

Comunicatul ANI referitor la George Adrian Ștefănescu:

În calitate de consilier local a participat la adoptarea Hotărârii Consiliului Local din data de 28 septembrie 2021 privind respingerea Proiectului de hotărâre din data de 23 septembrie 2021 cu privire la încetarea mandatelor de consilieri locali, acesta având un interes personal în problema supusă dezbaterii întrucât se afla pe lista consilierilor locali ale căror mandate au fost declarate încetate de drept.

Totodată, ȘTEFĂNESCU GEORGE ADRIAN a participat la adoptarea Hotărârii Consiliului Local din data de 26 august 2021 prin care a fost aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru un ansamblu de locuințe aflat pe terenul deținut de societatea la care persoana evaluată deține calitatea de asociat unic și funcția de administrator. Astfel, persoana evaluată a încălcat prevederile art. 70 din Legea nr. 161/2003, coroborate cu prevederile art. 228, alin. (1), lit. c) din O.U.G. nr. 57/2019.

Și celebrul Ciotoianu este vizat de ANI

Pe lângă Ștefănescu, inspectorii de integritate l-au prins în off-side și pe mult mai cunoscutul Ciotoianu, proprietarul celebrului grătar din Popești-Leordeni. Și acestuia, pe numele său real Marian Ciotoianu, i se impută faptul că ar fi votat, deși Codul Administrativ interzicea acest lucru, o hotărâre de Consiliu Local care viza încetarea propriului mandat de consilier local.

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole