marți, 5 decembrie 2023

Anunț de la Guvern! Când vor fi plătite voucherele sociale pentru alimente

A șasea tranșă a voucherelor sociale în valoare de 250 de lei va fi plătită în perioada 10 – 13 aprilie, adică fix înainte de Paște, după cum se arată într-un memorandum aprobat de Guvernul României.

„Prezentul Memorandum aprobă calendarele de implementare a activităților aferente măsurilor de acordare a tranșei VI a voucherelor sociale în valoare de 250 de lei și de acordare a tichetelor pentru sprijin educațional pe suport electronic”, se arată în documentul citat de ziare.com.

CITEȘTE ȘI: Important pentru copii și pentru părinți! Elevii care au absențe și-ar putea pierde alocația!

Conform actului normativ, pentru plata tranșei VI de acordare a acestui sprijin material, se vor iniția demersuri către Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială și Casa Națională de Pensii Publice în vederea urgentării transmiterii listelor cu beneficiarii eligibili până la data de 31 martie 2023, astfel încât plățile să poată fi efectuate în perioada 10 – 13 aprilie 2023, se mai arată în documentul citat, potrivit stirileprotv.ro.

Aproape 2,5 milioane de români sunt beneficiarii acestui program

Aproximativ 2,5 milioane de români, aflaţi în situaţii de deprivare materială sau risc de sărăcie, au primit IV tranşe de vouchere sociale prin programul „Sprijin pentru România”, în valoare totală de 1.000 de lei. La 19 decembrie, tuturor beneficiarilor care aveau card le-au fost viraţi alţi 250 de lei.

Măsura va continua pe tot parcursul anului 2023, când vor fi livrate alte VI tranşe, a câte 250 de lei, o dată la două luni.

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole