marți, 5 decembrie 2023

Atenție la drumurile către munte sau către mare! Reapar pe autostrăzi camerele video cu radare

Autostrăzile care pornesc din București intră în era digitală: CNAIR montează sisteme de monitorizare, radare, verificarea rovinietei, cântărirea din mers și chiar senzori de polei pe Autostrăzile spre Pitești, Cernavodă și Ploiești, dar și pe DN1.

Compania de Drumuri a lansat în licitație un contract de 112 milioane de lei pentru montarea unui sistem de monitorizare și informare modern pe cele trei autostrăzi care pornesc din București și pe DN 1 București – Ploiești, scrie economedia.

CITEȘTE ȘI: Proprietarii care au montat panouri fotovoltaice scapă de impozitul pe casă!

Vor fi instalate echipamente moderne pentru monitorizarea traficului, radare fixe pentru măsurarea vitezei, panouri de informare-avertizare cu mesaje variabile de tip VMS, sistem pentru monitorizarea și controlul rovinietei, cântărirea din mers a camioanelor și stații meteo cu senzori de polei. De asemenea, sistemul va avea funcția ANPR pentru recunoașterea automată a plăcuțelor de înmatriculare, potrivit caietului de sarcini.

Contractul are o durată de 6 luni pentru etapa de proiectare și 18 luni pentru execuție.

„Obiectul contractului il reprezinta ”Sistem de monitorizare si informare asupra traficului si a condițiilor de circulație pentru Autostrada A1 București – Pitești, Autostrada A2 București– Cernavoda, Autostrada A3 București – Ploiești, DN 1 București – Ploiești”, in conformitate cu prevederile contractului de lucrari”, arată documentația SEAP.

 

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole