marți, 5 decembrie 2023

ATENȚIE LA IEȘIREA SPRE OLTENIȚEI! S-au schimbat sensurile de circulație pe lângă pasaj!

Constructorii care ridică sensul giratoriu suspendat de la ieșirea din Popești-Leordeni către Oltenița au resistematizat întreaga zonă adiacentă șantierului. Prin urmare, toți cei care traversează Șoseaua de Centură trebuie să circule cu atenție sporită și să respecte întocmai semnele de circulație provizorie.

Anunțul a fost făcut recent, de către Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor. Alături de acest anunț, de schimbare a sensurilor de circulație, acesta a făcut și o enumerare a activităților derulate pe șantierul sensului giratoriu suspendat de la ieșirea din Popești-Leordeni către Oltenița:

 • „A fost finalizată turnarea plăcii de suprabetonare pe girație aferentă tablierului compozit și se continuă cu armarea, cofrarea și betonarea grinzilor de parapet.
 • A fost finalizată turnarea grinzii de reazem pentru dala de racordare pentru rampa de acces #Oltenița și continuă armarea elementului de coronament. Stadiul lucrărilor la această rampă este de 80%.
 • A fost finalizată montarea predalelor pe rampa de acces #București și se continuă cu armarea plăcii de suprabetonare, care se va turna în 4 etape în sens longitudinal și în 2 etape în sens transversal.
 • A fost finalizată pregătirea suprafețelor pentru execuția sistemului hidroizolator al căii pe pod.
 • Au fost finalizate lucrările de terasamente pentru dublarea la 4 benzi a Centurii București pe partea stângă spre Berceni și continuă execuția sistemului rutier proiectat.
 • Se lucrează la dublarea la 4 benzi a Centurii București pe partea dreaptă (km 29+500) spre Berceni și la intersecția cu DN4.
 • Continuă lucrările la rampa de urcare/coborâre dinspre și spre Glina și la rampa de urcare/coborâre dinspre și spre Berceni, care sunt la nivel de strat de legătură, iar rampa de acces București este la nivel de strat de bază. Acestea asigură accesul în girație pentru execuția protecției hidroizolației și a straturilor necesare căii pe pod.
 • Continuă montarea gurilor de scurgere pe Centura București și întregirea rețelei de canalizare pe zonele afectate de utilități.
 • A început aprovizionarea cu parapete metalice și execuția găurilor pentru fixarea stâlpilor.
 • Rosturile de dilatație sunt fabricate în proporție de 80%, urmând să fie livrate în șantier.
 • De ieri, a fost resistematizată circulația pentru a se reduce la minimum impactul lucrărilor asupra traficului din zonă.
 • Având în vedere întârzierea furnizării prefabricatelor necesare pentru realizarea lucrărilor, care a generat sincope în execuția pasajului, am solicitat antreprenorului revizuirea graficului de execuție a lucrărilor și comunicarea termenului la care poate fi dat în trafic pasajul, ținându-se cont și de perioada de iarnă care urmează”

CITEȘTE ȘI: Pasajul suprateran de la ieșirea din Popești Leordeni ar putea fi gata în decembrie! 

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole