marți, 5 decembrie 2023

ATENȚIE! Poliția Locală a primit dreptul a vă amenda în trafic!

Gata! A devenit lege! Polițiștii locali au de acum dreptul de a solicita informaţii cu privire la cei care conduc pe drumurile publice, de la proprietari sau de la cel care este mandatat autovehiculului. Evident, după promulgarea de astăzi a normelor legale de către Președintele Klaus Iohannis, agenții poliției locale pot și să dea amenzi celor aflați în trafic.

Proiectul de lege ce a primit astfel și girul șefului statului prevede că, la solicitarea poliţiei rutiere sau a poliţiei locale, proprietarul sau deţinătorul mandatat al unui vehicul este obligat să comunice acesteia, în termenul indicat în cuprinsul solicitării, datele de identificare ale persoanei căreia i-a încredinţat vehiculul pentru a-l conduce pe drumurile publice. Poliţia locală poate solicita aceste date de identificare numai în legătură cu exercitarea competenţelor în domeniul circulaţiei pe drumurile publice.

Localii vor putea da amenzi de circulație

Pentru către proprietarul sau deţinătorul mandatat al unui vehicul a obligaţiei de a comunica, în termenul indicat în cuprinsul solicitării poliţiei rutiere sau poliţie locale, după caz, datele de identificare ale persoanei căreia i-a încredinţat vehiculul pentru a-l conduce pe drumurile public, agenții pot să și dea amenzi contravenționale.

Foarte important, polițiștii locali pot constata contravenții și aplica direct amenzile. „Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor se fac direct de către poliţistul rutier sau de către poliţistul local, iar în punctele de trecere a frontierei de stat a României de către poliţiştii de frontieră”, se arată în norma legală intrată astăzi în vigoare.

CITEȘTE ȘI: OFICIAL: Zona metropolitană București-Ilfov este POLUL POLUĂRII în Europa!

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole