marți, 5 decembrie 2023

Cât de utilă este pentru Popești-Leordeni noua stație de metrou construită pe Șos. Berceni?

Sectorul 4 a finalizat construcția stației de metrou „Tudor Arghezi”, ultima a liniei albastre M2, una dintre cele mai lungi și mai tranzitate magistrale de metrou din București, care face legătura între nordul și sudul orașului. Fiind atât de aproape de orașul nostru, ne întrebăm, evident, cât de utilă va fi aceasta pentru comunitatea noastră în ideea decongestionării traficului?

Tudor Arghezi, stația de metrou pe care Primăria Sectorului 4 a construit-o pe Șoseaua Berceni, în apropierea Șoselei de Centură, în asociere cu operatorul rețelei de transport subteran din București – Metrorex S.A., este finalizată și urmează să intre în procedură de recepție și de efectuare a probelor, de către personalul tehnic Metrorex S.A. și Autoritatea Feroviară Română,  pentru ca, ulterior, să fie dată în folosință călătorilor.

Se prelungeste metroul și Berceni

La inaugurare, primarul de Sectorul 4, Daniel Băluță, spunea: ”Am predat stația de metrou Tudor Arghezi către Metrorex. Urmează procedurile de recepție și probele, astfel încât, în cel mai scurt timp, oamenii să poată folosi această stație construită de comunitatea Sectorului 4! Este o zi absolut specială pentru comunitatea noastră. O promisiune pe care ne-am făcut-o în urmă cu mulți ani de zile, aceea de a valoriza această zonă a Bucureștiului, de a genera un real hub de business, un loc care să genereze locuri de muncă bine plătite. N-am fi putut face acest lucru fără bani europeni. Acești bani care reprezintă șansa acestei comunități. A fost foarte importantă și solidaritatea instituțională și iată că, în premieră, o primărie a semnat acorduri de colaborare cu Metrorex și cu Ministerul Transporturilor și, împreună, am reușit să finalizăm acest obiectiv de investiții cu două luni mai devreme decât era prevăzut. În plus, așa cum se cunoaște, am început deja demersurile pentru ca împreună cu Consiliul Județean Ilfov, să facem în așa fel încât linia de metrou M2 să se oprească în Comuna Berceni”.

Evident, despre Popești-Leodeni, sora mai mică a Sectorului 4, nicio vorbă, deși cel mai probabil, vom fi principalii beneficiari ai investiției, dacă și conducătorii urbei noastre vor înțelege acest lucru, așa cum corect au făcut cu ocazia ridicării pasarelei de la stația Berceni. Rămâne de văzut cât de repede se vor mișca oamenii de lângă primarul Petre Iacob, în anul care vine!

CITEȘTE ȘI: OFICIAL: Zona metropolitană București-Ilfov este POLUL POLUĂRII în Europa!

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole