marți, 5 decembrie 2023

Droguri în școli! Rețeaua de traficanți ce acționa în unități de învățământ a fost destructurată

O grupare de traficanți de stupefiante distribuia droguri de mare risc în două licee din București, iar substanțele interzise ajungeau la elevi. Rețeaua a fost destructurată, însă fenomenul pare a fi din ce în ce mai greu de stăpânit.

Autoritățile au efectuat 23 de percheziții luni, 20 martie, descoperind diferite cantități de cannabis, cocaină și ketamină, precum și comprimate de medicamente. Potrivit unor surse citate de Ziare.com, este vorba despre Liceul Teoretic Bulgar ”Hristo Botev” și Liceul Teoretic ”Traian”.

CITEȘTE ȘI: Vești bune vin dinspre Sectorul 3! Se pregătește construirea unui nou pod peste Dâmbovița

”Astăzi, 20 martie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală, efectuează 23 de percheziţii domiciliare în municipiul București, într-o cauză ca are ca obiect săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de mare risc și trafic de droguri de risc.

În cauză s-a reținut că, începând cu anul 2022, membrii grupului ar fi comercializat droguri de risc și de mare risc consumatorilor, inclusiv către elevi din licee din București.

Până la acest moment, pe parcursul perchezițiilor domiciliare, au fost descoperite diferite cantități de cannabis, cocaină și ketamină, precum și comprimate de medicamente. Peste 20 de persoane urmează a fi conduse pentru audieri la sediul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală. Acţiunea a beneficiat de sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei,, Vlad Țepeș”. Suportul de specialitate a fost asigurat Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române”, se arată în comunicatul poliției.

 

 

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole