luni, 15 iulie 2024

Fără antrenor principal, FCSB a încasat o nouă umilință: 0-3 cu West Ham pe Arena Națională

Deja eliminată din Conference League, FCSB a suferit o nouă umilință în ultima etapă din Grupa B: vicecampioana României a fost învinsă cu 3-0, pe Arena Națională, de rezervele echipei West Ham United. Echipa condusă până de curând de Nicolae Dică a ratat astfel calificarea în primăvara europeană pentru al cincilea sezon consecutiv.

FCSB a înregistrat cel mai slab parcurs în cupele europene din era Becali, nereușind să obțină nicio victorie în cele 6 etape ale grupelor Conference League, a treia competiție de pe continent, scrie Eurosport. În acest sezon, roș-albaștri au pierdut duelurile cu West Ham (3-1 și 0-3) și Silkeborg (5-0 și 0-5), obținând cele două puncte din remizele cu Anderlecht (0-0 și 2-2). După toate acestea, coroborate cu forma slabă arătată și în campionatul intern, antrenorul principal Nicolae Dică a demisionat.

Momentul bilanțului

Doar de două ori, în ultimii 19 ani, steliștii au terminat cu mai puține puncte în grupele unei competiții europene. Se întâmpla în sezoanele 2007/08 și 2008/09, dar atunci FCSB juca în Champions League, având adversare precum Sevilla, Arsenal, Bayern și Olympique Lyon. De asemenea, FCSB a fost pe locul 4 în grupele celei mai importante competiții intercluburi de pe continent și în sezonul 2013/14, dar atunci au încheiat meciurile din acea fază cu 3 puncte, după 3 rezultate de egalitate.

În Europa League, în ultimii 19 ani, FCSB a terminat de două ori pe ultimul loc al grupelor, în sezoanele 2009/10 și 2016/17, dar de fiecare dată a obținut mai multe puncte decât în acest an. Cea mai bună performanță europeană obținută de echipa roș-albastră în cupele europene în ultimele două decenii datează din stagiunea 2005/06, când FCSB a ajuns până în semifinalele Europa League.

Citește și: Ce trebuie să faci în cazul unui cutremur! Explicațiile vin de la pompieri

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole