marți, 5 decembrie 2023

Hai, că se poate și la Popești! Polițiștii derulează acțiuni antidrog în școlile din Bragadiru și 1 Decembrie

Două școli din localitățile ilfovene Bragadiru și 1 Decembrie au fost zilele trecute gazda polițiștilor de la Biroul de Siguranță Școlară și Compartimentul Analiză și Prevenire a Criminalității din cadru IPJ Ilfov. Oamenii legii au discutat cu elevii și au punctat inclusiv aspectul consumului de droguri în rândul adolescenților. Sperăm ca astfel de acțiuni benefice să fie programate și în unitățile de învățământ din Popești-Leordeni. 

La activități au participat, în total, 115 elevi din clasele a VII-a  și a VIII-a, precum și mai multe cadre didactice, de la Școala nr.1 din Bragadiru și Școala nr.1 din comuna 1 Decembrie, conform unui comunicat al IPJ Ilfov.

CITEȘTE ȘI: Metrou în Berceni. Primăria Sectorul 4 cere părerile oamenilor din sudul județului Ilfov pentru proiectarea corectă a transportului subteran

„Polițiștii au discutat cu elevii pe tema prevenirii traficului și consumului de droguri, context în care, au  definit drogul, le-au  explicat acestora ce sunt aceste substanțe și ce consecințe poate produce consumul lor. Au discutat  despre motivele în debutul consumului unor astfel de substanțe, precum si despre tipurile de substanțe psihoactive, au discutat  despre simptomele și semnele consumului acestora, precum și  despre factorii de risc și de protecție. Abordarea violenței în școli a fost al doilea subiect, pe care polițiștii iloveni de la siguranța școlară și prevenire l-au adus în atenția elevilor participanți la activitate. Elevii au interacționat cu polițiștii și le-au adresat întrebări,  după ce, polițiștii le-a adus în atenție informații cu privire la răspunderea penală a minorilor începând cu vârsta de 14 ani”, se arată în comunicatul citat.

Infracțiuni vs. contravenții

„în cadrul activităților polițiștii le-au definit și explicat elevilor noțiuni, precum infracțiunea și contravenția, fiindu-le precizate tipuri de infracțiuni ce pot fi săvârșite cu intenție sau din culpă, în mediu școlar. Nu în ultimul rând, polițiștii le-au prezentat elevilor aspecte privind sancțiunile ce pot fi aplicate minorilor, cu referire atât la cele neprivative de libertate stagiul de formare civică, supravegherea, consemnarea la sfârșit de săptămână, asistarea zilnică, cât și măsurile privative de libertate, cum ar fi internarea într-un centru educativ/de detenție. Și pentru a înțelege mai bine consecințele săvârșirii unor astfel de fapte, polițiștii le-a explicat elevilor ce este acela un cazier și de ce este important, ca acesta să rămână „curat”.”, susțin oamenii legii

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole