marți, 5 decembrie 2023

Investiție-mamut în Popești Leordeni! Cum va fi afectată comunitatea noastră?

Veștile conform cărora dezvoltatorul Warehouses De Pauw (WDP), al cărui principal acționar este una dintre cele mai bogate familii din Belgia, a cumpărat un teren de 6,5 hectare în Popești-Leordeni de la compania românească Romafond, par a fi unele bune în principiu. Investiția-mamut ar putea aduce, pe lângă venituri frumușele la bugetul local, și salarii bine plătite pentru oameni din comunitatea noastră. Vor păstra însă destinația oficială a spațiului, acela de parc logistic? 

Terenul cumpărat de gigantul belgian este amplasat aproape de ansamblul rezidențial Confort City din Popești-Leordeni, cu acces la Splaiul Unirii, la Centura Bucureștiului și la Autostrada A2, scriu jurnaliștii de la profit.ro. Vânzătorul acestuia, compania Romafond – ce operează o turnătorie de lingouri de alamă în localitatea doljeană Băilești, este deținută integral de Cristina Ciobanu și a cumpărat terenul în 2019.

BLOCURI SAU PARC LOGISTIC?

Atunci, l-a trecut în intravilanul localității Popești-Leordeni și a obținut un Plan Urbanistic Zonal pentru autorizarea unui ansamblu de clădiri cu 10 etaje cu destinația de servicii, comerț și birouri. Recent însă, Romafond a obținut modificarea acestor reglementări urbanistice și transformarea zonei într-una dedicată unui parc logistic cu clădiri de până la 4 etaje și posibilitatea de a construi până la 36.000 de metri pătrați de hale.

Citește și: Noul PUG al orașului Popești-Leordeni – blocuri în zona de protecție sanitară a gropii de gunoi de la Glina și betonarea spațiilor verzi. Reacția primarului

Practic, noul proprietar al imensului spațiu aflat lângă Confort-City preia terenul cu permisiunea clară de a construi aici un parc logistic. Acest lucru nu doar că ne-ar feri de un posibil mare conglomerat de blocuri, însă ar putea aduce sume important de bani atât în bugetul local, cât și pentru oamenii din Popești care s-ar putea angaja aici, aproape de casă și n-ar mai traversa Bucureștiul pentru a merge la serviciu.

Având însă în vedere experiența nu tocmai fericită a popeștenilor cu astfel de investiții mari, este normal să punem o intrebare importantă pentru comunitatea noastră. Vor păstra destinația oficială a spațiului, acela de parc logistic? Ori se vor suci peste noapte și vor dezvolta aici un alt fel de Noul Popești-Leordeni?

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole