marți, 5 decembrie 2023

Liviu Dragnea, trimis în judecată după 5 ani de anchetă!

Liviu Dragnea, fostul președinte al PSD, a fost trimis în judecată în dosarul Tel Drum. Pentru acuzații precum constituirea unui grup infracțional organizat și abuz în serviciu, procurorii au avut nevoie de 5 ani ca să le probeze și să-l trimită pe Dragnea în fața procurorilor.

Procurorii îl acuză pe Dragnea și grupul său ar fi acționat în perioada 2001-2017 în scopul de a obține fraudulos sume importante din contractele finanțate din fonduri publice (naționale și europene), scrie G4Media.

Citește și: Prețul plătit pentru ca România să intre în Schengen: IGSU achită Olandei 44 milioane de euro!

Pentru funcționarea grupului infracțional organizat ar fi fost necesară privatizarea SC Tel Drum SA, trecerea ei din proprietatea Consiliului Județean Teleorman, prin persoane interpuse, în patrimoniul lui Liviu Nicolae Dragnea, achiziționarea din fonduri publice a unui utilaj special de asfaltare și atribuirea, în mod discreționar, a contractelor de reabilitare a drumurilor din județ către Tel Drum SA.

14 milioane de euro, un singur contract

Una dintre infracțiunile reclamate de procurori este adjudecarea nelegală de către Tel Drum SA a unui contract de reabilitare a 55 km de drum județean din Teleorman, DJ 701, în valoare de 114 milioane de lei, dintre care suma de 13.772.603 euro provenea din fonduri europene. În acest context, „în calitate de reprezentant al Consiliului Județean Teleorman, inculpatul Liviu Nicolae Dragnea ar fi emis și semnat hotărâri și dispoziții, cu încălcarea legii, acte indispensabile pentru procedura de atribuire a contractului care, între altele, au inclus o condiție restrictivă ce avantaja SC Tel Drum SA”, potrivit comunicatului DNA.

Interesant este faptul că dosarul a fost deschis în 2017, adică în urmă cu 5 ani!.

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole