luni, 15 iulie 2024

Noul PUG al orașului Popești-Leordeni – blocuri în zona de protecție sanitară a gropii de gunoi de la Glina și betonarea spațiilor verzi. Reacția primarului

Primăria Popeşti Leordeni a elaborat un PUG (Plan Urbanistic General) prin care vrea extinderea terenurilor intravilane din localitate cu aproximativ 2.000 de hectare.

Ultimul Raport de Mediu al PUG-ului, apărut la finalul lunii august, a fost dezbătut și aprobat la Agenţia pentru Protecţia Mediului în data de 7 septembrie. Documentul, menit să-l înlocuiască pe cel vechi de mai bine de 20 ani și în baza căruia fosta comuna a devenit conglomeratul urban de astăzi creează însă un scandal fără precedent!

Potrivit documentului, în zona de protecţie sanitară din apropierea gropii de gunoi de la Glina ar urma să fie ridicate construcţii chiar şi cu patru etaje. În prezent, în zona depozitului de deșeuri Glina este instituită o zonă de protecție sanitară de 1000 de metri cu interdicție de construire pe o perioadă de 30 de ani. Reprezentanţii firmei care administrează groapa de gunoi spun că se vor adresa instanţelor de judecată dacă acest PUG va fi aprobat de către Consiliul Local, scrie Ziarul de Investigații.

Edilul din Piața Sf. Maria susține însă că ar fi cerut prin PUG să nu mai fie groapă de gunoi în Glina în următorii 30 de ani și că noul plan urbanistic general al Popeștiului nu este ilegal. „Groapa de gunoi are o activitate suspendată pe o perioadă de cei de la Agenţia de Mediu şi suntem şi în instanţă. Nu se poate o groapă de gunoi la nici măcar 100 de metri de prima casă. Trebuie să înţeleagă şi cei de la Ecorec că s-au folosit 20 şi ceva de ani, dar nu se mai poate. Localitatea Popeşti-Leordeni nu este groapa de gunoi a Bucureştiului şi a zonelor limitrofe a altor judeţe. Ajunge!”, a declarat Petre Iacob.

Mai multe detalii pe acest subiect, inclusiv despre posibile încrengături între politicieni și constructorii celebrii la margine de București, puteți descoperi AICI.

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole