marți, 5 decembrie 2023

Pasajul suprateran de la ieșirea din Popești Leordeni ar putea fi gata în decembrie! Provocare pentru autorități: câteva sensuri giratorii pe Olteniței!?

Cel mai dificil dintre podurile ce se contruiesc pe Centura Capitalei este cel de la ieșirea din orașul nostru, după cum afirmă constructorii. Este totdodată și cel pasaj de pe Centura București Sud, lucrările au ajuns la 56% stadiu fizic de execuție, iar oficialii din transporturi promit deschiderea circulației până la sfârșitul anului.

După ce în vară, Constructorul Itinera Spa (Italia) a finalizat montarea tablierului metalic, una dintre cele mai dificile etape ale realizării ovoidului suspendat, acum se lucrează la racordarea rampelor. Acest lucru înseamnă că stadiul execuției a depășit 60%, parte a proiectului care a reprezenat cele mai dificle lucrări, așa cum susținea secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioșteanu. „Tot tablierul metalic, aferent girației centrale a Pasajului Olteniței – Popești Leordeni a fost montat. De asemenea, pe pilele deja ridicate, au fost montate și racordările către rampele de urcare/coborâre spre și dinspre Berceni. Continuă asamblarea la sol a elementelor de tablier metalic pentru racordarea, la inelul central, a celorlalte rampe ale pasajului. După ce s-au montat toate grinzile de beton pe rampa de urcare/coborâre spre/dinspre București și pe rampa de urcare/coborâre spre/dinspre Olteniței, s-au montat predalele, iar pe rampa spre/dinspre București a început și realizarea armăturii pentru placa de suprabetonare. Se lucrează la grinzile de coronament pe toate rampele pasajului. Continuă realizarea infrastructurii pentru dublarea la 4 benzi a DN4 spre Oltenița, precum și lucrările pentru dublarea la 4 benzi a Centurii Bucureștiului spre Berceni, unde pe primul km a fost și turnat asfaltul pentru devierea traficului”.

Cum autoritățile centrale par să se miște într-un ritm bun, recomandăm și reprezentanților comunității de la nivel local și județean măcar studierea oportunității realizării unor sensuri giratoriu pe Olteniței, bucata ce deservește Popeștiul. În acest fel (avem exemplu clar la Brașov), circulația rutieră și pietonală s-ar apropia mai mult de nivelul anului 2022, în privința fluenței și a siguranței.

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole