marți, 5 decembrie 2023

Primarul de la „Pro-România” devine într-un final și primarul pro-Popești-Leordeni!?

Există exemple, nu mai departe de vecinii noștri din Sectorul 4 al Bucureștiului, care ne arată că, deși comunitățile sunt încă sărăce, cu muncă multă și cu un pic de voință politică, se poate ca lucrurile să se miște spre bine pentru oameni. Deși până acum, ca locuitori ai Popeștiului, n-am observat o astfel de atitudine proactivă din partea autorităților locale, de data aceasta, anunțul public al primarului „Pro-România” Petre Iacob, legat de banii obținuți de la CJ Ilfov pentru reabilitarea străzilor Viilor și Pavlicheni, poate însemna un pas important către normalitate.

Pentru a înțelege mai clar motivele pentru care este important să dăm creditul necesar primarului Iacob, este de menționat configurația politică a județului Ilfov.

Edilul Popeștiului reprezintă Pro-România, partidul condus de fostul premier pesedist Victor Ponta, iar șefia Consiliului Județean Ilfov este deținută de Hubert Thuma, de la PNL. În aceste condiții, în care este limpede ca lumina zilei că atunci când e vorba despre distribuirea banilor de la județ, preferații sunt primarii PNL-ului, obținerea unor sume de până la 8 milioane de lei, așa cum susține Iacob, este o realizare ce trebuie promovată, dacă nu-i ești adversar politic.

Ce pune primarul?

Încă 3.089.887 lei de la Consiliul Județean Ilfov pentru modernizarea a două drumuri din Popești-Leordeni. Astăzi a avut loc ședința Consiliului Județean Ilfov,  în cadrul careia a fost votat și proiectul de hotărâre privind contribuția Consiliului Județean într-un procent de 90% pentru lucrările de modernizare demarate deja pe străzile Pavlicheni și Viilor din Popești-Leordeni. După asocierile pentru lucrările de reparații ale străzii Drumul Fermei și implicit lărgirea străzii Popești Vest (iesirea în Berceni), iată că grație unui dialog constructiv între autoritățile locale și cele județene, am mai putut atrage și de această dată peste 600.000 Euro, sprijinul Consiliului Județean Ilfov pentru Popești-Leordeni, ridicându-se doar în ultimul an la peste 8.000.000 lei”, scrie pe pagina sa de Facebook primarul Petre Iacob (Pro-România).

Edilul își încheie postarea cu clasicele „mulțumiri” pe care este obligat politic să le adreseze mai-marilor de la județ și promite celor ce locuiesc pe Viilor și Pavlicheni că lucrările vor fi finalizate cu mult înaintea termenului din proiect!

CITEȘTE ȘI: Investiție-mamut în Popești Leordeni! Cum va fi afectată comunitatea noastră?

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole