luni, 15 iulie 2024

Reacții după demisia ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu! „Așteptăm și demisia lui Ciucă”

Demisia mult așteptată a ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, a deschis calea afirmării celorlalți lideri politici, implicați cândva în proiectul „România Educată”, girată de președintele Klaus Iohannis.

Prima reacție demnă de menționat în acest context a fost a ex-premierului liberal Ludovic Orban, lăsat pe dinafară, cu acordul lui Iohannis, imediat după ce șefia PNL fusese acaparată de Florin Cîțu. „Mă îndoiesc că Sorin Cîmpeanu s-a speriat de moţiunea depusă de noi cu cei de la USR. Dar şi-a dat demisia. Din proprie iniţiativă, zice el. Din iniţiativa altcuiva, zic eu. A celui care l-a impus. Este o victorie a părţii „nealiniate” din media şi din societate. Ceea ce ar trebui să dea încredere celor care pare că şi-au pierdut speranţa că se poate face o asanare morală a vieţii publice”, a scris Ludovic Orban, joi seară, pe Facebook.

Şi preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat pe pagina sa de socializare la anunţul demisiei lui Cîmpeanu, cerând și demisia premierului Nicolae Ciucă. „Un plagiator mai puțin în guvern. N-a mai prins moțiunea USR de marți. Așteptăm și demisia celuilalt: Ciucă”, a scris Drulă pe Facebook.

La rândul său, premierul Nicolae Ciucă a afimat și el că a acceptat demisia lui Sorin Cîmpeanu din funcţia de ministru al Educaţiei. „Am acceptat astăzi demisia domnului Sorin Cîmpeanu din funcţia de ministru al Educaţiei. Îi mulţumesc pentru colaborarea de până acum şi pentru proiectele demarate în beneficiul sistemului de educaţie”, a scris Nicolae Ciucă pe Facebook. Şeful Executivului susţine că, „în continuare, România are nevoie de stabilitate şi coerenţă pentru a putea implementa reforma durabilă pe care ne-o dorim cu toţii pentru învăţământ”.

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole