marți, 16 aprilie 2024

România în Schengen. Olanda ne trântește iarăși ușa în nas

În ciuda tuturor mișcărilor politice și economice, deși dăm sume imense pentru a „cumpăra” bunăvoința liderilor europeni, Olanda ne trântește iarăși ușa în nas când e vorba despre acceptare a României în spațiul Schengen. Nu contează nici achizițiile de milioane de euro pe care le facem de la companiile olandeze, nici ploconirea liderilor țării în fața conducerii din Țările de Jos. Olanda face tot ceea ce dorește, așa că România în Schengen pare din nou doar un vis pentru noi.

Imediat după vizita la Cotroceni a premierului olandez Mark Rutte și după perfectarea contractului prin care România plătea unei companii din Olanda 44 de milioane de euro pentru două vapoare, guvernul Țărilor de Jos a votat o rezoluție prin care spune NU aderării țării noastre la Schengen.

CITESTE ȘI: Prețul plătit pentru ca România să intre în Schengen: IGSU achită Olandei 44 milioane de euro!

Reacțiile liderilor politici au fost, ca de obicei, sterile și n-au atacat fondul problemei. Începând cu Ciucă și cu Ciolacu și terminând cu Cioloș, niciunul dintre reprezentanții de top ai României nu a avut capacitatea de a pune punctul pe I si de a explica în concret faptul că OLANDA refuză să ne primească în Schengen din cauza faptul că ar pierde controlul comercial al transporturilor comerciale maritime, lucru evident în neregulă!

Cu toate acestea însă, deși pentru România nu fac absolut nimic, mulți politicieni încearcă să obțină capital politic ca urmare a acestei întâmplări. Spre exemplu, delegaţiile USR şi REPER din Parlamentul European au trimis, sâmbătă, conform DIGI24 două scrisori comune către premierul Olandei, Mark Rutte, şi Camera Reprezentanţilor din Parlamentul olandez prin care cer o întâlnire cu şeful guvernului şi o discuţie cu comisia de afaceri europene pe subiectul accesului României în spaţiul de liberă circulaţie Schengen.

Evident, nici pe ei n-o să-i asculte nimeni…

 

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole