marți, 16 aprilie 2024

Se fac ultimele pregătiri! Vom circula pe Pasajul Olteniței începând de sâmbătă dimineață!

Pasajul Olteniței, de la ieșirea din Popești Leordeni, cel mai mare sens giratoriu suspendat de pe Centura Bucureștiului, va fi dat în circulației sâmbtăță, 27 mai. Potrivit secretarului de stat în ministerul Transporturilor, Ionel Scrioșteanu, în următoarele nopți urmează a fi turnat ultimul strat de asfalt în zona adiacentă pasajului, astfel încât, de sâmbătă dimineață, toate restricțiile de circulație să fie ridicate. 

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, oficialul de la Transporturi a oferit și două rute alternative pe care cei care au treabă în zonă le-ar putea folosi pentru a evita aglomerația.

CITEȘTE ȘI: Tot nu scăpăm! Se pregătesc actele pentru o nouă groapă de gunoi la Vidra
„În vederea finalizării ultimelor lucrări necesare pentru darea în trafic a pasajului Olteniței – Popești-Leordeni, s-au instaurat restricții de circulație între orele 22:00 – 05:00 în zona pasajului, dinspre Centura București pe DN4, sensul de mers spre București, pentru așternerea asfaltului. Restricțiile vor fi și mâine seară, 24 mai, în același interval orar.
Astfel, puteți folosi următoarele rute de acces:
– DNCB – Str. Leordeni – DN4 – București
– DNCB – Șos. Berceni – București”, a afirmat secretarul de stat.
Potrivit acestuia, „darea în trafic a celui mai mare pasaj de pe Centura Capitalei va fi sâmbătă dimineață, pe 27 mai”.
Urmează lucrări ample și pe Șoseaua Olteniței
Reamintim că după finalizarea acestui pasaj, sunt pregătite lucrări de lărgire a Șoselei Olteniței, din zona primăriei și până la ieșirea spre București.

„Mai mult, continuăm dezvoltarea infrastructurii rutiere și îmbunătățirea conectivității cu o gândire integrată a lucrărilor de la Pasajul Olteniței – Popești-Leordeni, prin demararea unui proiect de lărgire a DN4 la 4 benzi, în colaborare cu Consiliul Județean Ilfov, prin domnul președinte Hubert Thuma și cu Primăria orașului Popești-Leordeni. Este vorba de proiectul pentru modernizarea DN 4 Șoseaua Olteniței la 4 benzi pe sectorul de drum ce traversează orașul Popești-Leordeni, cuprins între Danubiana și intrarea în București, pentru care a fost semnat Acordul de Parteneriat zilele trecute între CNAIR și Primăria orașului Popești-Leordeni. Sunt prevăzute următoarele:

▪︎ lărgirea la 2 benzi pe sens

▪︎ intersecție semaforizată DN4 x Strada Drumul Fermei

▪︎ intersecție semaforizată DN4 x Strada Maica Tereza

▪︎ sens giratoriu dublu în zona Pieței Sfânta Maria nr. 1

▪︎ amenajarea trotuarelor și a spațiilor verzi

▪︎ canalizare pluvială

▪︎ rețele de utilități subterane

Valoarea proiectului este de aproximativ 100 milioane lei, finanțare asigurată de Ministerul Transporturilor prin fonduri europene.”, a mai spus Ionel Scriosteanu.

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole