luni, 15 iulie 2024

Se întâmplă minunea! Pasajul Olteniței va fi deschis circulației pe 27 mai!

Pasajul Olteniței de la ieșirea din Popești Leordeni, cel mai mare sens giratoriu suspendat de pe Centura Bucureștiului, ar urma să fie inaugurat pe 27 mai, anunță secretarul de stat în ministerul Transporturilor, Ionel Scrioșteanu. Potrivit oficialului, se pregătesc și alte lucrări de anvergură, cum ar fi lărgirea Șoselei Olteniței, între centură și intrarea în București, adică fix coloana vertebrală a Popeștiului. 

„La pasajul Olteniței Popești-Leordeni a început realizarea semnalizării rutiere verticală și orizontală, necesară pentru darea în trafic. Data cea mai probabilă pentru darea în trafic este sâmbătă, 27 mai. Odată cu darea în trafic a pasajului Olteniței – Popești-Leordeni, se vor da în trafic și 3,6 km din Centura București lărgită la 4 benzi + 1,6 km modernizați din DN4”, scrie Ionel Scrioșteanu, potrivit economedia.ro.

CITEȘTE ȘI:Tot nu scăpăm! Se pregătesc actele pentru o nouă groapă de gunoi la Vidra

„Mai mult, continuăm dezvoltarea infrastructurii rutiere și îmbunătățirea conectivității cu o gândire integrată a lucrărilor de la Pasajul Olteniței – Popești-Leordeni, prin demararea unui proiect de lărgire a DN4 la 4 benzi, în colaborare cu Consiliul Județean Ilfov, prin domnul președinte Hubert Thuma și cu Primăria orașului Popești-Leordeni. Este vorba de proiectul pentru modernizarea DN 4 Șoseaua Olteniței la 4 benzi pe sectorul de drum ce traversează orașul Popești-Leordeni, cuprins între Danubiana și intrarea în București, pentru care a fost semnat Acordul de Parteneriat zilele trecute între CNAIR și Primăria orașului Popești-Leordeni. Sunt prevăzute următoarele:

▪︎ lărgirea la 2 benzi pe sens

▪︎ intersecție semaforizată DN4 x Strada Drumul Fermei

▪︎ intersecție semaforizată DN4 x Strada Maica Tereza

▪︎ sens giratoriu dublu în zona Pieței Sfânta Maria nr. 1

▪︎ amenajarea trotuarelor și a spațiilor verzi

▪︎ canalizare pluvială

▪︎ rețele de utilități subterane

Valoarea proiectului este de aproximativ 100 milioane lei, finanțare asigurată de Ministerul Transporturilor prin fonduri europene.” – Ionel Scriosteanu. Pasajul de la Berceni, al treilea sens giratoriu suspendat de pe Centura Capitalei ar urma să fie inaugurat cel mai târziu pe 15 iunie.

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole