marți, 16 aprilie 2024

Se redeschide groapa de gunoi de la Glina? Floriana Jucan îl desființează pe primarul Petre Iacob

Reintrarea gropii de gunoi de la Glina pe radarul firmelor de salubritate agită spiritele în Popești Leordeni. În timp ce o parte dintre oamenii din așa-zisa vatră veche a orașului se coalizează și fac petiții împotriva acestei idei de „reînviere” a depozitului de deșeuri din spatele caselor lor, primarul Petre Iacob pune și el paie pe foc și, din motive doar de el știute, nu se prezintă la ședintele Consiliului Județean în care se discută fix despre reautorizarea gropii de gunoi care ar face imposibilă viața în Popești și în zonele adiacente.

Faptele sunt următoarele: Printr-o hotărâre de consiliu local din luna decembrie 2022, procesarea și depozitarea deșeurilor în Popesti Leordeni provenite din București si alte localități ale județului si ale țării au fost interzise.

CITEȘTE ȘI: Încă o confirmare oficială! În cel mult o lună, vom circula pe Pasajul Olteniței!

Ulterior, așa cum arată și jurnaliștii de la psnews.ro, care citează mai mulți locuitori din Popești și chiar și un consilier local, interdicțiile au fost suspendate, prin adoptarea unei alte hotărâri de consiliu local, care o revocă pe cea anterioară.

Chiar și-așa, în ciuda hățișului juridic ce depășește totuși capacitatea de înțelegere a oamenilor simpli, nefamiliarizați cu Codul Administrativ, discuțiile despre eventuala redeschidere a gropii de gunoi de la Glina au ajuns și la Consiliul Județean Ilfov, condus de penelistul Hubert Thuma.

Cine vrea și cine nu vrea redeschiderea gropii de gunoi de la Glina?

Nu doar o dată, aceasta a declarat public faptul că nu e de acord cu ideea reluării activității la groapa de gunoi, la fel cum și primarul Iacob, a tot declarat, chiar și în cadrul unor emisiuni televizate, că acest lucru este exclus.

Cu toate acestea însă, edilul suprinde cu o atidudine greu de înțeles pentru cei care i-au acordat de atâtea ori încrederea votându-l pentru fotoliul de primar și, așa cum susține și Floriana Jucan, pe pagina sa de Facebook, declară nonșalant că a uitat să se prezinte la ședința de la județ în care urma să de dezbată fix situația încordată de la Glina.

„Am participat astăzi la o ședință a Consiliul Județean Ilfov în cadrul căreia s-a discutat Planul de Urbanism General al orașului Popești Leordeni, plan pe care firma VEGO HOLDINGS a fost contractată de primărie să-l realizeze. Nu l-a finalizat nici după 5 ani!

Unul dintre subiectele discutate a fost situația locuitorilor îmbolnăviți de Groapa de gunoi Glina. În timp ce președintele CJ Ilfov, Hubert Thuma a reiterat poziția sa, pledând pentru ecologizarea acestei gropi și transformarea ei în spațiu verde, primarul Popești Leordeni, cel care se presupune că ar trebui să reprezinte interesele cetățenilor care l-au ales, a declarat, prin telefon, pus pe speaker, celor 15 persoane aflate în sală, că „A uitat” să vină la ședință! Afirmația ne-a lăsat pe toți perplecși. Voi reveni într-un material amplu pe acest subiect, dar profit acum să-i invit pe cetățenii din Popești Leordeni să-l „voteze” pe acest primar „responsabil și preocupat de sănătatea lor” și la viitoarele alegeri!”, spune Floriana Jucan.

 

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole