marți, 5 decembrie 2023

Sprijin social pentru bătrânii din Ilfov. Banii vin de la Consiliul Județean

Consiliul Județean Ilfov a alocat sume importante de bani, anul acesta, pentru sănătate. Conform președintelui Consiliului Județean Ilfov, Hubert Thuma, multe dintre proiecte sunt deja în derulare. Acesta a explicat, la Antena 3, care sunt liniile de finanțare de care pot beneficia cetățenii din Ilfov. 

”Pentru Consiliul Județean Ilfov, investițiile în sănătate sunt prioritare. Avem foarte multe investiții în derulare, o mare parte dintre acestea sunt din PNRR dar și din buget propriu”, a declarat Hubert Thuma, care a vorbit și despre faptul că o parte din bani, mai exact suma de 500 de milioane de euro, vor merge către construirea și deschiderea ”unui spital nou, echipat cu dotare nouă”, în Buftea. Este vorba despre o investiție de 500 de milioane de euro din PNRR.

CITEȘTE ȘI: Pasajul Berceni, aproape gata! Care sunt veștile de pe șantierul contrucției de la Popești-Leordeni

Ajutor pentru tratamente stomatologice

”Avem câteva programe care cred că sunt unice în România pe care le derulăm. Unul dintre aceste programe, la care țin foarte mult, este ”Ilfovul zâmbește”. Le venim în ajutor cetățenilor cu o pensie mică, dar aici trebuie să fim atenți pentru că este posibil să fie nevoie să mărim pragul, pentru că în clipa de față este 1200 de lei și vom face niște analize și vom discuta și cu medicii stomatologi dacă putem să mărim pragul la pensiile sub 2000 de lei.

Le oferim acestora un sprijin financiar de 3000 de lei pentru lucrări la stomatolog. Pensionarii depun dosarele la primării și cred că, în câteva săptămâni, după ce se face selecția, se pot adresa unui cabinet stomatologic care este în apropierea lor pentru a merge să își facă lucrările. Decontarea se va face direct la Consiliul Județean”, a mai spus Hubert Thuma, citat de Antena 3.

Transport gratuit la spital

”Mai avem un program care este unic în România și anume îi ajutăm pe cei care sunt în vârstă, bolnavi și care nu au cu ce să meargă la medic, le oferim transport gratuit. Este destul de dificil pentru ei, am observat acest lucru și atunci avem un număr pe care l-am pus la dispoziție, dumnealor se programează și trimitem o mașină care să îi ia, să îi ducă, în funcție de ce programări au la spital”, arată președintele Consiliului Județean Ilfov.

Bani pentru terapiile copiilor cu autism

Politicianul a continuat și a adus în discuție problemele cu care se confruntă familiile copiilor care suferă de autism.

„Nu am uitat nici copiii. Avem un program în parteneriat cu un ONG, care se ocupă de copiii cu autism. Știm cu toții că toate costurile de tratament sunt foarte mari, mai ales părinții care se confruntă cu asemenea probleme nu știu de unde să o apuce, așa că am făcut un parteneriat cu un ONG, suntem încă la început, vom vedea cum evoluează și suntem dispuși să investim mai mulți bani în acest parteneriat.

Aș dori să vă spun că avem și o asociere cu Consiliul Județean Giurgiu, prin care vrem să construim un centru pentru copiii cu autism. Este un centru integral cu hipoterapie, o terapie asistată de animale. S-a putut observa că este foarte eficientă și de aceea investim în asta.

Consiliul Județean Ilfov vine cu o finanțare de 70%, Consiliul Județean Giurgiu cu o finanțare de 30%, locația fiind în județul Giurgiu, în zona de nord. Mai avem câteva proiecte, construim și dispensar în comuna Glina, înființăm o secție nouă de Nefrologie la Spitalul Județean Ilfov”, a mai explicat Hubert Thuma, Președintele Consiliului Județean Ilfov.

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole