marți, 5 decembrie 2023

Topul celor mai bune școli din Ilfov! Popeștiul prinde locul 15, cu ciclul gimnazial al Liceului Teoretic „Radu Popescu”

Fiecare început de an şcolar aduce cu sine emoții, așteptări și speranțe atât pentru dascăli, cât și pentru învățăcei. Cum însă școala este oglinda societății, este important să fim obiectivi și să încercăm să vedem unde suntem în privința educației copiilor ai căror părinți au ales să-și lase micuții la școală aici, acasă, la noi în Popești Leordeni.

Cât de bune sunt școlile din orașul nostru? Dar profesorii? Cat de bine pregătiți sunt? Câtă atenție și pasiune pun ei în munca adresată copiilor noștri? Sunt doar câteva dintre întrebările pe care orice părinte și le pune de îndată ce micuțul său pleacă de la grădiniță și trece pragul școlii. Dacă în clasele I-IV, lucrurile sunt multe legate de personalitate învătătorului de la clasă, în gimnaziu lucrurile se complică, iar cei mai mulți dintre elevi sunt trimiși la școală în București.

Motivele, sunt reliefate cât de poate de clar în cifrele cuprinse într-un top al celor mai bune școli gimnaziale din județul Ilfov, realizat imediat după începutul anului școlar de speciliștii colaboratori ai site-ului www.admitereliceu.ro.

Conform clasamentului menționat, Popești Leordeni intră în lista celor mai bine școli gimnaziale din Ilfov abia pe locul 15, acolo unde este menționat ciclul gimazial al Liceului Teoretic „Radu Popescu”, ce a avut în 2022 o medie de admitere de minim 7,52. A doua școală din orașul nostru, cuprinsă în acest tot, Școala Gimnazială „Ioan Bădescu” prinde locul al 24-lea, cu media de admitere 7,21.

În aceste condiții, o întrebare legitimă apare. Putem crește nivelul actual al învătământului din Popești? Dacă da, cum?

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole