marți, 5 decembrie 2023

Vaccin-tratament pentru ambrozie! Întreabă-ți medicul despre ultimele soluții care te pot ajuta să scapi de alergie

Medicii alergologi sunt singurii care pot stabili cu precizie diagnosticul pentru orice tip de alergie, inclusiv alergia la ambrozie. Pentru a o identifica în mod cât mai corect, specialiștii vor realiza un test cutanat și va recomanda efectuarea analizei alergologice serologice – antigen IgE, specific identificării alergiei la ambrozie.

Abia după ce va primi rezultatul analizelor de laborator, medicul va putea stabili în mod clar diagnosticul, iar apoi va pune în pratică schema de tratament potrivită pentru fiecare pacient în parte, ținând cont de problemele de sănătate existente, de vârstă, sexul și modul în care alergia la ambrozie se manifestă asupra organismului.

Medicul poate recomanda antihistaminice sau antiinflamatoare, cortizon, creme cu corticosteroizi, spray nazal, anumite picături nazale și pentru ochi. Conform specialiștilor, nu există o schemă de tratament medicamentos perfecta, care să ofere soluții magice. Anumite combinații de medicamente, creme și spray-uri sunt benefice și dau rezultate foarte bune după utilizare.

Există însă și soluții puțin mai drastice, cum ar fi injecțiile speciale, și de obicei, sunt recomandate de medicul specialist celor care au reacții grave la ambrozie. Aceste injecții reprezintă modalitatea prin care organismul este „invadat” cu polen de ambrozie în cantități care cresc progresiv, astfel încât sistemul imun să recunoască alergenul, să știe cum să se comporte și să nu mai determine apariția reactiilor alergice. Tratamentul cu vaccin antialergic la ambrozie nu se face în orice situație, dar poate fi o soluție cu ajutorul căreia, cei predispuși la alergie severă din cauza ambroziei, să aibă câțiva ani fără probleme semnificative.

Potrivit medicilor, eficiente pentru formele ușoare de alergie sunt și tratamentele naturiste. Medicii le recomandă de obicei în situațiile femeilor însărcinate sau a celor care se află în perioada de alăptare. Există însă și anumite boli cronice care nu permit sub nicio formă pacientului să poată procesa medicamente pentru alergie întrucât acestea îi pot face mai mult rău decât bine.

În aceste cazuri, speciliștii recomandă o serie de produse naturiste, care vă pot ajuta să depășiți momentele grele. Mai jos, regăsiți o scurtă listă a unor asemenea tratamente.

Extractul de urzică – poate fi de ajutor pentru prevenirea simptomelor de rinoree, mâncărime la nivelul nasului și al ochilor.

Vitamina C – este un antihistaminic natural care ajută sistemul imunitar.

Fructele rosii – precum merele și strugurii rosii au quercetina, un antioxidant natural și, consumate regulat, poate împiedică eliberarea histaminei în organism.

Ananasul – un antiinflamator puternic, capabil să calmeze inflamațiile sinusurilor.

Eucaliptul – este și antioxidant și antiinflamator cu acțiuni puternice asupra tusei

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole