marți, 5 decembrie 2023

VESTE URIAȘĂ! Pasajul Olteniței se deschide circulației în luna mai

Pasajul Olteniței, o reconfigurare majoră a intersecției dintre DNCB și DN4 la ieșire din Popești-Leordeni și cel mai mare sens giratoriu suspendat de pe Centura Capitalei, este gata în proporție de 99% și ar putea fi dat în folosință în a doua jumătate a lunii mai.

Anunțul, făcut public de Asociația Pro Infrastructura, a fost confirmat și de secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Ionel Scrioșteanu care a declarat în cadrul unei intervenții televizate că pasajul Olteniței va fi dat în trafic cel mai probabil pe 20 mai. Potrivit lui Scrioșteanu, încă se mai lucrează sub pasaj, dar și la semnalizări și la o rampă.

CITEȘTE ȘI: Cifre îngrijorătoare! Mai mult de jumătate dintre copiii români sunt hotărâți să plece din țară

 

Un alt pasaj din sudul Bucureștiului, Pasajul Berceni, care trebuie să fie inaugurat în aprilie, a fost amânat până la pe 15 iunie. „Am cerut constructorului ca până pe maximum 15 iunie, inclusiv cu perioada de recepție a lucrării, pasajul să fie dat în trafic! Acesta va suporta penalitățile contractuale și legale pentru neîndeplinirea graficului conform contractului.”, a scris pe Facebook Ionel Scrioșteanu, potrivit DIGI24.

Tot în luna mai, ar putea fi gata și Pasajul Berceni
Potrivit Pro Infrastructura, împreună, cele două girații suspendate (Berceni și Olteniței) rezolvă mare parte din conflictele de trafic din zonă, prin dublarea DNCB pe 4 kilometri între DJ401 și DN4 și prin conectarea mult mai bună a celor două radiale la centură. Pasajul Domnești a fost primul inaugurat dintre cele 4 pasaje construite pe Centura Capitalei, în toamna anului 2022. Oltenița urmează în mai, iar Berceni în aprilie. Mai rămâne pasajul de la Cernica, însă în cazul acestuia pare mai aproape rezilierea contractului decât terminarea lucrărilor.
- Advertisement -spot_img

Ultimele articole