marți, 5 decembrie 2023

Vești bune vin dinspre Sectorul 3! Se pregătește construirea unui nou pod peste Dâmbovița

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, le propune consilierilor locali să prindă în bugetul pe 2023 suma de 8,5 milioane de lei, bani necesari pentru construirea unui nou pod peste Dâmbovița, în zona Drumul Lunca Priporului. Noul pod ar urma să facă legătura între cartierele Ozana / Pallady și, spre bucuria noastră, orașul Popești Leordeni.

Necesitatea construirii unui nou pod peste Dâmbovița este justificată prin traficul tot mai mare pe arterele de pe Splaiul Unirii, după cum se arată în referatul de aprobare a proiectului de hotărâre care a ajuns pe masa aleșilor locali, scrie Buletin de București.

CITEȘTE ȘI: Codul Urbanismului, modificat la Guvern! Construcțiile vor putea fi autorizate mai ușor și cu mai puține avize!

Referindu-ne la podul construit peste râul Dâmbovița, în dreptul str. Nicolae Teclu, precizăm că acesta preia circulația de pe Splaiul Unirii dar și circulația din orașul Popești-Leordeni direcționând-o spre Bd. Theodor Pallady și spre ieșirea din București pe Autostrada A2. Având în vedere că după darea în folosință a acestui pod, circulația pe Splaiul Unirii a început să se aglomereze și, în continuarea programului de dezvoltare a infrastructurii rutiere derulat pe raza sectorului 3, propunem un proiect noum mult mai amplu, de creare a unei legături rutiere între cartierele Ozana/Pallady și zona Popești Leordeni, care presupune construirea unui pod rutier peste râul Dâmbovița, în dreptul străzii Drumul Lunca Priporului”, se arată în documentul menționat

Termen de finalizare îndrăzneț: 6 luni!

Viitorul pod ar urma să aibă o lățime de 41 m, formată din bandă carosabilă, trei benzi pe sens, cu lățimea totală de 34.40m, un singur trotuar de 4.30m lățime utilă, din care 2.00m sunt rezervați pentru pistele de biciclițti, iar despărțitea între sensuri, respectiv trotuar și carosabil se va realiza prin intermediul unor jardiniere de beton. Termenul de realizare ar urma să fie de 6 luni, iar investiția totală va costa 8,463 milioane de lei, din care 7 milioane construcții montaj.

Pentru viitoarea construcție există deja un Certificat de urbanism emis la sfârșitul lui februarie. Proiectul va intra în dezbaterea Consiliului Local S3 mâine, 16 martie, când e programată viitoarea ședință, mai scrie sursa citată.

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole