marți, 16 aprilie 2024

Vin banii de la PNRR: Popeștiul va avea stații de autobuz cu afișaj electronic

Orașul Popești-Leordeni este unul dintre cele 21 de localități cuprinse într-un proiect finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, ce prevede dotarea stațiilor de transport în comun cu panouri digitale pentru informarea călătorilor în timp real privind organizarea și funcționarea programului de circulație a vehiculelor.

„Ilfovenii vor putea afla în timp real ora la care autobuzul ajunge în stație, având astfel posibilitatea de a utiliza din ce în ce mai mult mijloacele de transport în comun. Stațiile vor fi dotate cu echipamente care să ofere informații în timp real privind programul de circulație a vehiculelor de transport public, informarea călătorilor urmând a se realiza atât vizual, cât și audio”, au transmis reprezentanţii CJ Ilfov.

CITEȘTE ȘI: Se întâmplă și la case mai mari! Nicușor Dan, declarat incompatibil și dat pe mâna procurorilor

Conform sursei citate, cererea de finanțare depusă prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), aferentă proiectului „Sistem ITS integrat Smart & Green Mobility – Informarea călătorilor în stațiile de transport public” a fost aprobată în luna februarie 2023.

Din parteneriat fac parte orașele Popești-Leordeni ca lider, Bragadiru, Buftea, precum și comunele Afumați, Balotești, Chiajna, Ciolpani, Ciorogârla, Clinceni, Copăceni, Corbeanca, Cornetu, Dascălu, Dărăști-Ilfov, Dobroești, Glina, Grădiștea, Gruiu, Moara Vlăsiei, Nuci și Vidra.

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole