marți, 5 decembrie 2023

Violența în școli face noi victime: elevă din Mogoșoaia, internată după ce a fost bătută de o colegă

Două eleve de clasa a cincea s-au bătut, ieri, la școala din Mogoșoaia. Una dintre ele a fost dusă la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Acest nou caz de violență în școli ridică iarăși problema necesității unor consilieri școlare adecvate, care să prevină astfel de situații. 

Polițiștii din Ilfov au fost sesizați luni, prin apel la 112, de o femeie cu privire la faptul că fiica ei, în timp ce se afla la școala din Mogoșoaia a fost lovită de o altă elevă.

CITEȘTE ȘI: Dezbatere online: controlăm copiii la intrare în școală sau îi lăsăm să se taie cu cuțitele?

Una dintre cele două eleve a fost transportată la spital de echipajul medical sosit la fața locului pentru acordarea îngrijirilor de specialitate. Polițiștii din Buftea fac verificări pentru stabilirea situației de fapt și de drept și luarea măsurilor legale care se impun, scrie antena3.ro.

Nevoia de consiliere școlară adecvată

Problema consilierii şcolare este una considerată de importanţă majoră în ţările dezvoltate, preocupate de dezvoltarea tinerei generaţii. Evident, la noi lucrurile sunt încă departe de acest ideal. În ziua de astăzi, când rolul şcolii este contestat – consilierea educaţională pare a fi răspunsul pentru multe dileme. Unii experţi consideră că soluţia crizei şcolii ar sta într-o abordare proactivă a posibilelor probleme cu care actualii elevi, viitorii absolvenţi, se pot confrunta peste câţiva ani. Astfel, elevul va fi beneficiarul unor programe echilibrate, de prevenire şi de intervenţie a consilierilor şcolari.

 

 

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole