luni, 15 iulie 2024

OFICIAL: Zona metropolitană București-Ilfov este POLUL POLUĂRII în Europa!

Zona metropolitană București-Ilfov este polul poluării în Europa, iar costul suportat din această cauză pentru fiecare locuitor al capitalei și al zonelor limitrofe acesteia este de 3.024 de euro pe an. Informația face parte din ultimele statistici în domeniiu, citate de fostul șef al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu.

Oficialul a explicat, în cadrul emisiunii Talk News de la Profit News TV, numărul de oameni care mor în Europa din cauza poluării este de ordinul sutelor de mii, iar unii spun că în România, anual, mor 35.000 de oameni.

Cheltuieli imense

„O statistică oficială care spune că numărul de oameni care mor în Europa din cauza poluării este de ordinul sutelor de mii, 238.000. Bucureștiul și Ilfovul sunt  polul poluării în Europa, trebuie să înțelegem lucrul acesta Iar costul aferent pentru fiecare bucureștean care respiră acest aer infect este de 3.024 de euro în fiecare an”, a afirmat Berceanu.

Fostul conducător al Gărzii de Mediu a mai susținut că acest cost, multiplicat cu numărul de bucureșteni, duce la câteva miliarde pe care le plătesc toți cetățenii din România, dar sunt plăți în viață.

CITEȘTE ȘI: De ce PUTE aerul în Popești-Leordeni?

”Unii spun că mor 35.000 de oameni, alții că 21.000 de oameni, în fiecare an, din cauza poluării, pe care nimeni nu vrea să îi asume și să stopeze acest flagel”, a mai afirmat Octavian Berceanu.  El a mai spus că în prezent există o rețea oficială privind monitorizarea aerului, o bază de date, au apărut mai mulți senzori și rețele alternative care vin să completeze datele ca să avem o radiografie a calității aerului.

Unde unde lipsa de monitorizare?

”Am făcut doar unul sau doi pași înainte, noi monitorizăm doar câteva elemente, sunt mult mai multe, care distrug sănptatea și mediul, și nu se monitorizează. Sunt substanțe în aer în urma arderilor ilegale în mod special, pe care nimeni nu le monitorizează și care dau cam 20% din poluarea Bucureștiului. La nivelul țării și european au fost făcute studii de unde vine poluarea și ce trebuie să facem cum să stopăm aceste arderi ilegale. Aici ne-am înpotmolit, statul român dă pe repede înainte înapoi”, a mai  arătat Berceanu, conform www.profit.ro.

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole